Kış aylarında evde olunmadığında kombiyi kapatmak, eve gelindiğinde kombiyi açmak.

Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır. Kış dönemlerinde evde olsanız da olmasanız da kombiyi kısık bir ayarda sürekli çalıştırmanız gerekir.

Kış aylarında konutta aşırı sıcaklık olduğunda kalorifer konumunu kapatmak, ortamın serinlemesi için pencereleri açmak.

Konutunuz için uygun bir kalorifer ayarı belirlemeli ve ayarı düşürüp yükseltmeden sabit bir ayarda tutmalısınız. Ayrıca konutunuz beklediğinizden de fazla ısındığında kalorifer konumunu kapatmamalı, havalandırma için pencereleri açmamalı, kalorifer ayarını kısmalısınız

Kombiyi gece yatarken kapatmak.

Özellikle de kış aylarında kombiyi gece yatarken kapatmak yerine kalorifer ayarını kısabilirsiniz. Bu sayede kombi yeniden açıldığında ortamı ısıtmak için fazladan güç sarf edip yakıt tüketimini artırmaz, sizler de sabah kalktığınızda serin bir ortam ile değil sıcak bir ortam ile karşılaşmış olursunuz.

Kombi ayarını kısıp, oda termostatı ayarını yüksek tutmak.

Oda termostatı kullanılan konutlarda kombi ayarı maksimum seviyede tutulmalı oda termostatı ayarı da ortamın ısısına göre ayarlanmalıdır.

Yoğuşmalı kombi en tasarruflu kombi düşüncesi ile konut büyüklüğüne bakılmadan direk yoğuşmalı kombi almak.

Yoğuşmalı kombiler büyük olan konutlarda tasarruf sağlamaktadır. Orta büyüklükte ya da küçük olan konutlar için yoğuşmalı kombi beklentiye fazla gelir Bu yüzden konutunuzun büyüklüğüne göre beklentinizi karşılayabilecek kombiyi almalısınız. Yoğuşmalı kombiler her tür konutta tasarruf sağlayan kombiler değildir.

Tasarruf amacı ile konut içinde bir ya da iki petek kullanmak.

Kombilerin normal çalışma sistemi gereği konut içindeki en az 3 peteğin açık ve kullanılır durumda olması gerekmektedir. Fazladan petek kullanmak yakıt tüketimini artırabilir fakat bir ya da iki petek kullanmak kombinin sürekli bir ya da iki petek üzerinden sirkülasyon yapması demektir. Bu da kombinin önemli bir parçası olan devir daim pompasının ömrünün kısalmasına ve arızalanmasına neden olabilmektedir. Yani ekstradan oluşan bir masraf demektir)

Kombiye bakım yaptırmadan, petekleri temizletmeden kullanmaya devam etmek.

Kombiler yılda bir kez bakıma, petekler ise 3 yılda bir kez bakıma ihtiyaç duymaktadır. Kombi ve petek bakımı bu aralıklarla yapılmadığı sürece alınan randıman düşer, tesisat ve kombi ömrü kısalır, tasarruf yerini sarfiyata bırakır ve kullanıcı hiçbir sürekli sorun yaşar. İşlemleri ihmal etmeden vakti geldiğinde uzmanına mutlaka yaptırmalısınız.

Kullanılmayan odalardaki petek vanalarını açıp kullanmak.

Konutunuz içinde kullanmadığınız odalarınız var ise petek vanalarını kapatmalı ve oda kapısını da her zaman kapalı tutmalısınız. Konutunuz zaten küçük ve bu şekilde en fazla 2 petek kullanabiliyorsanız petek vanası da oda kapısı da açık olmalıdır.

Kombi arızalandığında servis çağırmak yerine yakın veya tanıdıklardan bilgi almak.

Kombi uzman müdahalesi gerektirir. Oluşan arızaların tespiti ve çözümü için de uzman yardımı almak şarttır. Yakınlarınız veya tanıdıklarınız sadece daha önceden yaşadıkları problemler hakkında sizleri bilinçlendirebilir. Fakat bu arızanın çözümlenmesi için uygun bir bilgi ya da yardım demek değildir. Her işte uzman var düşüncesi ile maliyeti düşünmeden işi uzmanına bırakmanızı tavsiye ederiz.

Bacalı cihazlarda ortamda menfez bulundurmamak ya da ortamdaki camı kapatmak.

Bacalı kombi kullanımında en sık yapılan hatalardan biridir. Bacalı kombiler ortam havasını kullanarak çalışmaktadır. Ortamda hava olmazsa sönmektedir. Ayrıca atık gaz da baca ile dışarı gönderilmektedir. Ortamın havalandırılması şart olduğundan ortamda mutlaka menfez bulundurarak kullanmalısınız ayrıca camı da kesinlikle kapatmadan kış dönemi dahi olsa açık tutmalısınız.

Kombiye fazla su basmak, basıncı 2-3 barın üstüne çıkarmak.

Kombi basıncı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi sonuç alınır ve basınç bir o kadar kısa sürede düşer düşüncesi yanlıştır. Kombilerin marka modeli fark etmeksizin basınç seviyelerinin 1 ile 2 bar arasında olması gerekmektedir. Kombide ısınma sebebi ile meydana gelen genleşmeden basınç seviyesinde artış olabilmektedir. 2 bar üstü ayarlandığında ve kombi genleşmeye uğrayıp basınçta artış olduğunda basınç değeri 2,5 barı geçebilmekte ve bu sebeple çoğu kombide su akıntısı sorunu oluşabilmektedir. Kombinize basınç düştüğü zaman 1,5 bar üstünde su basmamalısınız. Basıncı yanlışlıkla 2,5 bar üstüne getirdiyseniz fazla suyu petek havasını alarak tahliye etmelisiniz.

2 Replies to “Kombi Kullanımında Yapılan Hatalar”

  1. İyi günler!
    Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine şirketinizin hizmetlerinden faydalandım ve hiç pişman olmadım.
    Suyu ısıtmak ve bir daireyi ısıtmak için kombine bir kazan kurmam, kazan için bir gaz boru hattı döşemem ve yemek pişirmek için ocak kurmam gerekiyordu.
    Çağrım üzerine Mehmet Bey usta hızlı bir şekilde geldi, ısıtma sisteminin tüm olanaklarını, kurulum ve bağlantı planını anlattı. Derhal bir sözleşme hazırladı ve şirket çalışanları belirlenen zamanda geldi.
    İş çok hızlı, profesyonel ve temiz bir şekilde yapıldı.
    Ben bir yabancıyım ve dil bilgisi eksikliğinden dolayı problemler olacağını düşündüm ama yanılmışım! Mehmet Bey ve firma çalışanları çok kibar ve yardımseverlerdi, bana yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar ve sistemin işleyişini ve doğru işleyişini anlattılar. Sizinle iletişime geçtiğim için çok mutluyum! Şimdi dairem çok sıcak ve rahat. Çok teşekkürler! Arkadaşlarıma ve tanıdıklarıma firmanızı tavsiye ederim.
    Saygılarımla, Iurii Karzhamanov

  2. Derece mühendislik çalışanlarına içten teşekkür etmek istiyorum vermiş oldukları hizmet güler yüz ve çözüm odaklı bir ekip ???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir